Stir Fried Chicken with Cashew Nut

/
0 Comments

Stir Fried Chicken 


with Cashew Nut 



ไก่ผัดเม็ดมะม่วง






Raw material & Ingredients


150g. of Chicken breast (cut in cubes)
30g. of Cashew nut
3 pcs of Dried chili (cut in half)
20g. Onion
2 Tbsp of Sesame Oil
2 pcs of Garlic
J-Lek Hoisin and Garlic Stir Fry Sauce (1/2 pack)
2 Tbsp of Light soy sauce
3 pcs of Fresh Red chili
Oil (For fry chicken)
Crispy Flour / Tempura Flour


Cooking Step


1.Mix flour with chicken, make ready for deep fry.
2.Heat the oil (150-180 celcius) then add chicken. Fry until turn to golden. Drain the chicken.
3.Heat sesame oil with low heat. Add chopped garlic.
4.Add onion and chili, wait until them cooked. Then add dried chili and cashew nut. Stir until mix well.
5.Add Hoisin sauce and other mixing, stir for a while. Then add small amount of salt.
6.Add fried chicken, stir until mix well.
7.Spoon this dish onto a plate, topping by green onion.




วัตถุดิบ


 อกไก่ 150 กรัม (หั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยม)
เม็ดมะม่วงหิมพานต์ 30 กรัม
พริกแห้ง 3 เม็ด (หั่นครึ่ง)
หอมหัวใหญ่ 20 กรัม
น้ำมันงา 2 ช้อนโต๊ะ
กระเทียม 2 กลีบ
ซอสฮอยซินและกระเทียม ตราเจ๊เล็ก (1/2 ครึ่งซอง)
ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
พริกแดงสด 3 เม็ด
น้ำมันพืช (สำหรับทอดไก่)
แป้งทอดกรอบ

วิธีทำ


 1.นำไก่มาคลุกกับแป้งให้ทั่วเพื่อนำไปทอดกรอบ
2.ตั้งน้ำมันรอจนร้อนแล้วจึงค่อยๆนำไก่ที่คลุกแป้งลงกะทะ ทอดจนไก่มีสีเหลืองทองตักขึ้นพักไว้
3.ใส่น้ำมันงาในกะทะตั้งไฟอ่อนรอจนน้ำมันร้อนใส่กระเทียมที่ทุบแล้ว ผัดจนหอม
4.ใส่หัวหอม พริก ผัดจนสุก ตามด้วยพริกแห้ง  เม็ดมะม่วง คลุกให้เข้ากัน 
5.ใส่ Hoisin Sauce และเครื่องปรุงที่เหลือ ลงไปผัดให้ทั่ว ใส่เกลือเล็กน้อย
6.ตามด้วยไก่กรอบที่ทอดเตรียมไว้ ใส่ลงไปในกะทะและคลุกให้เข้ากัน
7.ตักใส่จาน โรยต้นหอม พร้อมเสริฟ




 



You may also like

No comments: