Fried Dolly Fish with Sweet and Sour Sauce

/
0 Comments

Fried Dolly Fish with Sweet and Sour Sauce


 






ปลาดอลลี่ผัดซอสเปรี้ยวหวาน






Raw material & Ingredients


200g. of Fish Dolly
3 pcs of Garlic   
1 Tbsp of Carrot
20g. of Bell pepper
20g. of Pineapple
20g. of Onion
2 Tbsp of Sesame Oil
1 Tbsp of Tomato Sauce
J-Lek Sweet and Sour Stir Fry Sauce (4 Tbsp)
Oil (For deep fry Dolly Fish)
Crispy Flour / Tempura Flour




Cooking Step



1.Mix flour with fish fillet, make sure flour cover all of them .
2.Heat the oil (150-180 celcius) then add fish. Fry until turn to golden. Drain the fish with paper towel.
3.Heat sesame oil. Add garlic, carrot, onion, pineapple and bell pepper. Stir until them cooked. 
4.Lower the temp. Then add fried fish, Sweet Sour sauce and tomato sauce. Stir them until mixed well.
5.Do not stir for a long time, otherwise fish will not crispy.
6.Spoon this dish onto a plate.




วัตถุดิบ


ปลาดอลลี่ 200 กรัม (หั่นเป็นชิ้น)
กระเทียม 3 กลีบ
แครอท 1 ช้อนโต๊ะ (หั่นเป็นลูกเต๋าเล็กๆ)
พริกหยวก  20 กรัม (หั่นเป็นลูกเต๋าเล็กๆ)
สัปะรด 20 กรัม (หั่นเป็นท่อนเล็กๆ)
หอมหัวใหญ่ 20 กรัม (หั่นเป็นลูกเต๋าเล็กๆ)
น้ำมันงา 2 ช้อนโต๊ะ (สำหรับผัด)
ซอสมะเขือเทศ 1 ช้อนโต๊ะ
ซอสผัดเปรี้ยวหวาน ตราเจ๊เล็ก (4 ช้อนโต๊ะ)
น้ำมัน (สำหรับทอดท่วมตัวปลา)
แป้งทอดกรอบ



วิธีทำ


  1. ใส่แป้งให้พอดีกับปลา คลุกแป้งให้เคลือบปลาทุกชิ้น
 2. ตั้งน้ำมันสำหรับทอดให้ร้อน ไฟแรง เมื่อน้ำมันร้อยแล้วให้ค่อยๆใส่ปลาลงไปทอด น้ำมันต้องท่วมชิ้นปลา ลดไฟลงเล็กน้อย 
ทอดปลาจนแป้งที่เคลือบอยู่เปลี่ยนเป็นสีเหลืองทอง 
แล้วจึงตักขึ้นมาพักไว้บนกระดาษซับมัน
 3.  ตั้งกะทะใส่น้ำมันงา ใส่กระเทียม แครอท หอมใหญ่ และ สัปรส พริกหยวก ผัดจนสุก หรือจนหอมใหญ่เปลี่ยนเป็นสีใสใส
4.  ลดไฟให้อ่อนลง และ ใส่ปลา ลงไป ตามด้วย  Sweet Sour Sauce   ซอสมะเขือเทศ แล้วคลุกให้เข้ากัน
 5. เมื่อเข้ากันแล้วให้ตักใส่จายพร้อมเสริฟ  ขึ้นตอนสุดท้ายห้ามผัดนานเด็ดขาดเพราะจะทำให้ปลาไม่กรอบ










You may also like

No comments: