Egg Fried Rice with Hoisin and Garlic Stir fried

/
0 Comments

Egg Fried Rice with Hoisin and Garlic Stir fried


 






ข้าวผัดไข่ซอสฮอยซินและกระเทียม






Raw material & Ingredients


200g. Rice
1 Tbsp of Carrot
1 Tbsp of Onion
1 Green onion 
2 Eggs
2 Garlics 
J-Lek Hoisin and Garlic Stir Fry Sauce (4 Tbsp)
1/2 Tsp of Salt
1 Tbsp of Butter





Cooking Step



1.Heat the butter with low temp, wait until it hot. Then add garlic, onion and carrot. Wait until them cooked.
2.Crack 2 eggs into a bowl, beat the eggs until the yolks and whites are completely mixed then add into the pan.
3.Stir until the egg is cooked then add steamed rice. 
Stir until mixed well.
4.Add Hoisin sauce, small amount of salt and black pepper. 
Stir for a while.
5.Spoon this dish onto a plate, topping by green onion.





วัตถุดิบ


ข้าวสวย 200 กรัม (ข้าวเก่า)
แครอท 1 ช้อนโต๊ะ (ซอยเป็นชิ้นเล็กๆ)
หอมหัวใหญ่ 1 ช้อนโต๊ะ
ต้นหอม 1 ต้น
ไข่ 2 ฟอง
กระเทียม 2 กลีบ
ซอสผัดฮอยซินและกระเทียมตรา เจ๊เล็ก (4 ช้อนโต๊ะ)
เกลือ 1/2 ช้อนชา
เนย 1 ช้อนโต๊ะ




วิธีทำ



1.นำเนยใส่กะทะเปิดไฟอ่อนรอให้ร้อนแล้วใส่กระเทียม 
หัวหอมและแครอท ผัดจนสุก
2.นำไข่ไก่สองฟองตอกใส่ถ้วยตีให้เข้ากันก่อนจะนำใส่กะทะหลังจากผัดกระเทียมหอมใหญ่สุกแล้ว
3.เมื่อใส่ไข่ให้ผัดข่จนสุก และ ให้ตามด้วยข้าวสวย คนให้เข้ากัน
4.ใส่ hoisin sauce ลงไป ใส่เกลือและพริกไทยดำ เล็กน้อย ผัดให้ทั่วกับข้าว  จึงตักขึ้น โรยต้นหอม พร้อมเสริฟ











You may also like

No comments: